Składniki na 2 porcje:
-4 małe kotlety schabowe
-2 ogórki kiszone
-4 plasterki wędzonego boczku
-80g serka brie (użyłam brie z orzechami)
-czosnek
-pieprz
-sól
Przygotowanie:
Boczek podsmażamy na oliwie. Kotlety rozbijamy. Przyprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą. Na środku kotleta kładziemy serek, owinięty w boczek oraz plasterek ogórka. Całość zawijamy i związujemy nitką. Smażymy na patelni, na której smażyliśmy wcześniej boczek, aby roladki były bardziej aromatyczne
(smażymy ok. 7 minut z każdej strony). Pamiętajcie, aby zdjąć nitkę przed podaniem:). Roladki podałam z warzywnymi szaszłykami.
Szaszłyki warzywne- 4sztuki. Składniki:
-1 duża cukinia
-2 papryki czerwone
-1 papryka żółta
-2 cebule
-2 obgotowane ziemniaki
Przygotowanie szaszłyków:
Warzywa kroimy w miarę grube kawałki. Nabijamy na patyczek do szaszłyków. Polewamy marynatą zrobioną z oliwy, bazylii, pieprz ziołowego, kurkumy , papryki ostrej i soli. Pieczemy w nagrzanym do 190°C piekarniku ok. 40 minut.
Najlepiej podawać z kaszą gryczaną, jęczmienną bądź kuskusem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz