Składniki (na 4 porcje):
-0,5kg ziemniaków
-0,5 kg korzenia pietruszki
-100g chorizo
-100g serka mascarpone
-natka pietruszki
-pieprz
-sól
Przygotowanie:
Ziemniaki i pietruszkę gotujemy do miękkości. Następnie rozdrabniamy je, tak, aby powstało gładkie, kremowe puree. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i podsmażone wcześniej chorizo.* Gdy puree trochę ostygnie, dodajemy serek mascarpone i całość dokładnie mieszamy. Smacznego!
Dodatkowo:
* chorizo podsmażyłam bez dodatku tłuszczu, gdyż samo w sobie jest ono dość tłuste. Do puree dodajemy całą zawartość patelni, na której smażyliśmy nasze chorizo. Nie wylewamy wytopionego tłuszczu, gdyż to w nim jest najwięcej smaku.
Zapraszam do zabawy nominowani liebster award : http://kulinarnezycie.blogspot.com/2013/04/liebster-award-wyroznienie-dziekuje.html
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda chętnie bym zjadła coś takiego:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńMam podobny przepis tylko nieco różni się od Twojego, ale zgadzam się, ze jak juz sie zrobi to jest to przepyszne danie.
OdpowiedzUsuń