Niektórym może się to wydawać kontrowersyjne połączenie smaków:), ale moim zdaniem wszystko fajnie się łączy, dając ciekawe doznania. Mnie osobiście najbardziej smakowało połączenie brzoskwini i suszonego pomidora oraz kiwi i grillowanej cukinii. Jeśli macie ochotę na eksplozję smaków, z czystym sercem polecam Wam tą sałatkę.
Składniki na 2 porcje:
-parę liści zielonej sałaty
-trochę więcej liści szpinaku "baby"
-połówka brzoskwini z syropu
-pół kiwi
-pół marchewki
-5 suszonych pomidorów
-pół kulki białej mozzarelli
-garsta selera cietego ze słoika
-pół żółtej papryki
-pół cukinii
-garść kiełków rzodkiewki
Przygotowanie:
Układamy składniki w dowolną kompozycję. Cukinię pieprzymy i solimy. Grillujemy po 3 minuty z każdej strony.
Podajemy z sosem vinegrette-koperkowym
Składniki na sos:
-5 łyżek oliwy z oliwek
-łyżeczka octu balsamicznego
-łyzka octu
-pieprz
-sól
-pół łyżeczki cukru
-szczypta suszonego czosnku
-koper
-2 łyżki przegotowanej wody
Wszystkie składniki mieszamy i sos gotowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz